Toertocht informatie.

IJs- en Wederdienende organiseert de IJsvereniging Leek de Leekstermeer Toertocht.

Voor actuele informatie over deze enige echte Leekstermeer Toertocht volg ons via Twitter en Facebook.

Hieronder nadere details over de te verrijden toertocht. Voor onderstaande vragen kunt u de antwoorden vinden op deze pagina:

- Vanaf wanneer kan er gestart worden?

- Welke parkeervoorzieningen zijn voorhanden?

- Waar kan ik me inschrijven en mijn medailles afhalen?

- Wat kost deelname aan de Leekstermeer Toertocht?

- Welke afstanden kan ik schaatsen?

- Waar kan ik opstappen?

- Waar kan ik terecht voor medische hulp?

Tijden:

Inschrijven en starten kan vanaf 10:00 uur op 3 plaatsen.

De inschrijving sluit om 15:00 uur tenzij het weer ons dwingt eerder te stoppen.

De 3 stempelposten worden om 17:00 uur gesloten tenzij ook hier het weer niet meewerkt.

Waar parkeren:

Er zijn rondom het Leekstermeer drie locaties waar voldoende parkeerruimte is. Hieronder een overzicht en nadere details per locatie. Het wordt aanbevolen zoveel mogelijk gebruik te maken van de parkeervoorzieningen rondom het Centrum van Leek en bij Nienoord. Alle parkeerplaatsen hier zijn op loopafstand van de opstapplaats op het Leeksterhoofddiep vanaf IJsbaan Leek. Let u vooral op de opmerkingen bij de verschillende parkeermogelijkheden.

Op hoofdlijnen:   Details P1: Details P2: Details P3:

Waar inschrijven:

Er kan ingeschreven worden op 3 locaties waarbij de eerste, locatie IJsbaan Leek bij Nienoord, de voorkeur verdient in verband met de beschikbare parkeerruimte. Volg vanaf de parkeerplaatsen de borden " IJsbaan Leek" of "Inschrijven"

1) IJsbaan Leek op park Nienoord Leek, adres Schilhoek, Leek

2) Paviljoen Cnossen aan de Meerweg

3) Paviljoen Pool aan de Matsloot

Na afloop van de tocht kunnen hier ook de  medailles afgehaald worden.

Kosten:

De kosten voor deelname is voor volwassenen vanaf 18 jaar € 5,- en voor kinderen € 3,-

De organisatie stelt het erg op prijs indien u gepast kunt betalen.

Afstanden:

Een ronde is 7½ km. Er zijn medailes voor 7½, 15, 30, 45, 60, 75, 90 en 105 km.

Waar opstappen:

Hoofd opstapplaats in Leek is bij de kantine van IJsvereniging Leek op ijsbaan Nienoord. Vanaf de IJsbaan kunt u via het bruggetje de oversteek maken naar het Leeksterhoofddiep. Hier kan opgestapt worden en bevindt zich ook stempelpost A.

De tweede mogelijkheid is bij paviljoen Cnossen aan het Leekstermeer, hier bevindt zich stempelpost B.

De derde mogelijkheid om op te stappen is aan de Matsloot bij paviljoen Pool. Bij dit paviljoen staat stempelpost C. Hier is ook " koek en zopie"

EHBO:

Centrale ongevallen coördinatie op paviljoen Cnossen.  Hier zijn 3 medewerkers van het Rode Kruis gestationeerd, evenals quad's voor gewonden transport.  De IJsvereniging beschikt zelf ook over opgeleide EHBO-ers.

Video Leekstermeer Toertocht 2010 georganiseerd door IJsvereniging Leek.

Video Leekstermeer Toertocht 2012 georganiseerd door IJsvereniging Leek.

Voor actuele infomatie over deze enige echte Leekstermeer Toertocht volg ons via Twitter en Facebook: