Toertocht informatie.

IJs- en Wederdienende organiseert de IJsvereniging Leek de Leekstermeer Toertocht.

Voor actuele informatie over deze enige echte Leekstermeer Toertocht volg ons via Facebook en Twitter.

Hieronder nadere details over de te verrijden toertocht. Voor onderstaande vragen kunt u de antwoorden vinden op deze pagina:

Vanaf wanneer kan er gestart worden?

Welke parkeervoorzieningen zijn er?

Waar kan ik me inschrijven, opstappen en mijn medaille afhalen?

Wat kost deelname aan de Leekstermeer Toertocht?

Welke afstanden kan ik schaatsen?

Waar kan ik terecht voor medische hulp?

Vanaf wanneer kan er gestart worden?

Inschrijven en starten kan vanaf 10:00 uur op 3 plaatsen.

De inschrijving sluit om 15:00 uur tenzij het weer ons dwingt eerder te stoppen.

De 3 stempelposten worden om 17:00 uur gesloten tenzij ook hier het weer niet meewerkt.

Welke parkeervoorzieningen zijn er?

Er zijn rondom het Leekstermeer drie locaties waar voldoende parkeerruimte is. Hieronder een overzicht en nadere details per locatie. Het wordt aanbevolen zoveel mogelijk gebruik te maken van de parkeervoorzieningen rondom het Centrum van Leek en bij Landgoed Nienoord. Alle parkeerplaatsen hier zijn op loopafstand van de opstapplaats op het Leeksterhoofddiep vanaf ijsbaan Nienoord. Let u vooral op de opmerkingen bij de verschillende parkeermogelijkheden.

Opstapplaatsen en parkeermogelijkheden:

Details P1:

Details P2:

Details P3:

Waar kan ik me inschrijven, opstappen en mijn medailles afhalen?

Er kan ingeschreven worden op 3 locaties waarbij de eerste, locatie ijsbaan Nienoord in Leek, de voorkeur verdient in verband met de beschikbare parkeerruimte. Volg vanaf de parkeerplaatsen de borden " IJsbaan Nienoord" of "Inschrijven"

1.

IJsbaan Nienoord op Landgoed Nienoord, adres Schilhoek, Leek. Vanaf de IJsbaan kunt u via het bruggetje de oversteek maken naar het Leeksterhoofddiep. Hier kan opgestapt worden en bevindt zich ook stempelpost A.

2.

Paviljoen Cnossen aan de Meerweg, hier bevindt zich stempelpost B.

3.

Paviljoen Pool aan de Matsloot, bij dit paviljoen staat stempelpost C.

Na afloop van de tocht kunt u bij uw opstapplaats ook uw medaille afhalen.

Wat kost deelname aan de Leekstermeer Toertocht?

De kosten voor deelname is voor volwassenen vanaf 18 jaar € 5,- en voor kinderen € 3,-

De organisatie stelt het erg op prijs indien u gepast kunt betalen.

Welke afstanden kan ik schaatsen?

Een ronde is 7½ km. Er zijn medailes voor 7½, 15, 30, 45, 60, 75, 90 en 105 km.

Waar kan ik terecht voor medische hulp?

EHBO:

Centrale ongevallen coördinatie op paviljoen Cnossen. Hier zijn 3 medewerkers van het Rode Kruis gestationeerd, evenals quad's voor gewonden transport.  IJsvereniging Leek beschikt zelf ook over opgeleide EHBO-ers.

Video Leekstermeer Toertocht 2010 georganiseerd door IJsvereniging Leek.

Video Leekstermeer Toertocht 2012 georganiseerd door IJsvereniging Leek.