Rabobank ClubSupport 2023.

IJsvereniging Leek doet ook dit jaar weer mee met Rabobank ClubSupport. Leden van de Rabobank kunnen van 4 tot en met 26 september 2023 stemmen op drie van hun favoriete clubs. Door uw stem uit te brengen op onze vereniging kunt u IJsvereniging Leek helpen groen te worden om wit te kunnen blijven!

Het hoofddoel van IJsvereniging Leek is het in stand houden van de natuurijsbaan op Landgoed Nienoord. Tijdens een natuurijsperiode willen wij dat de inwoners van Leek, Nietap e.o. volop schaatsplezier kunnen hebben op natuurijs. Maar door de klimaatverandering wordt schaatsen op natuurijs meer en meer een zeldzaamheid. Alle reden om als ijsvereniging zo duurzaam mogelijk te zijn. IJsvereniging Leek heeft de ambitie om tot één van de groenste verenigingen te behoren in de provincie Groningen.

Het afgelopen jaar (2022) hebben wij grote duurzame stappen gemaakt en is IJsvereniging Leek volledig energie neuraal geworden. Onze baanverlichting is vervangen door LED, het dak van ons verenigingsgebouw is geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen en wij zijn volledig van het gas af. De opbrengst van Rabobank ClubSupport heeft hier aan bijgedragen.

Ons doel voor 2023.
Het laatste punt in ons grote duurzaamheidsproject is het vervangen van de verouderde kozijnen en deze voorzien van isolerend HR+++ glas. Een grote en dure klus. Dus stem op IJsvereniging Leek en help ons mee groen te worden om wit te kunnen blijven!